Μαρόκο – Ακτή Ελεφαντοστού: Παιχνίδι κορυφής στο Κάιρο

Η νικήτρια –εφόσον προκύψει- αποκτά σημαντικό προβάδισμα για την κατάληψη της 1ης θέσης στον τέταρτο όμιλο.

Κριτήρια ισοβαθμίας
α) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, β) καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους


* Προκρίνονται οι δύο πρώτες κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Africa Cup of Nations 4ος Όμιλος

1. Ακτή Ελεφαντοστού / 3, 2. Μαρόκο / 3, 3. Ναμίμπια / 0, 4. Ν. Αφρική / 0

Το Μαρόκο κέρδισε στην πρεμιέρα του ομίλου τη Ναμίμπια με σκορ 2-0, αυτό όμως δεν άφησε ικανοποιημένο απόλυτα  τον τεχνικό Ρενάρ, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει Ακτής: «Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στη Ναμίμπια για την εμφάνισή της κι εμείς να κοιτάξουμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στο τελείωμα των φάσεων. Αν παρουσιαστούμε το ίδιο νωθροί κόντρα στην Ακτή, θα το πληρώσουμε» τα λόγια του Γάλλου τεχνικού. Ο Μπουταΐμπ (Ζάμαλεκ) δεν προλαβαίνει το ματς κι έτσι στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Εν Νεσιρί της Λεγκανές.

Πιο δυνατή και συμπαγής –απ’ ότι αναμενόταν- στην πρεμιέρα, η Ακτή κέρδισε με σκορ 1-0 τη Ν. Αφρική και αν δεν ηττηθεί σήμερα αυτόματα γίνεται το φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο, καθώς την τελευταία αγωνιστική παίζει με τη Ναμίμπια, την πιο αδύναμη ομάδα στο γκρουπ. «Στόχος μας είναι να φτάσουμε μέχρι τους 8 κι όχι απλά να κερδίσουμε το Μαρόκο», τόνισε ο τεχνικός Καμαρά, ο οποίος θα παρατάξει τους «ελέφαντες» με τριπλέτα Πεπέ (Λιλ), Κοτζιά (Άστον Βίλα) και Γκραντέλ (Τουλούζ) στην επίθεση.

Πιθανές ενδεκάδες

Μαρόκο (4-2-3-1): Μουνίρ – Μαζραουί, Μπενάτια, Σάις, Χακίμι – Ελ Αχμάντι, Μπουσουφά – Αμραμπάτ, Μπελχαντά, Ζίγιες – Εν Νεσιρί

Ακτή Ελεφαντοστού (4-3-3): Εγκμποχού – Οριέ, Τραορέ, Κανόν, Κουλιμπαλί – Σερί, Ντιέ, Κεσί – Πεπέ, Κοτζιά, Γκραντέλ

Πρόταση: Αναμφισβήτητη η ποιότητα των επιθετικών γραμμών και των δύο ομάδων, θα παραβλέψουμε τα σημεία και θα επιλέξουμε «να σκοράρουν και οι δύο ομάδες» στο 2.20 της Goalbet.