Καμερούν – Γουινέα-Μπισάου: Τα «λιοντάρια» των Ολλανδών

Το Καμερούν ρίχνεται στη διεκδίκηση του τίτλου που κατέκτησε το 2017, υπό την οδηγία των Ζέεντορφ-Κλάιφερτ, κόντρα στη φιλόδοξη –και άγνωστη- ομάδα της Γουινέας.

 

Κριτήρια ισοβαθμίας
α) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, β) καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους


*Παιχνίδι για τον ΣΤ’ Όμιλο, στον οποίον συμμετέχουν Καμερούν, Γουινέα-Μπισάου, Μπενίν και Γκάνα.
* Προκρίνονται οι δύο πρώτες κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες.

 

Το Καμερούν θα έπρεπε να διοργανώνει το Africa Cup of Nations ως κάτοχος του τελευταίου τροπαίου, ωστόσο οι διάφορες εσωτερικές αναταράξεις δεν επέτρεπαν τη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης από τα «αδάμαστα λιοντάρια». Σε μια κίνηση – ματ, η ομοσπονδία της χώρας έφερε δύο σπουδαίες προσωπικότητες του ολλανδικού ποδοσφαίρου για να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Τον Πάτρικ Κλάιφερτ και τον Κλάρενς Ζέεντορφ. «Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και οι κρίσεις που προέκυψαν στην ομάδα τελευταία, δυνάμωσαν τους ποδοσφαιριστές και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν», τόνισε ο πρώην άσσος των Άγιαξ, Ρεάλ Μ. και Μίλαν. Στο τελευταίο φιλικό αναδείχθηκε ισόπαλο με το Μάλι με σκορ 1-1.

Πιο… γνωστή φυσιογνωμία από την ομάδα της Γουινέας-Μπισάου είναι αυτή του τεχνικού Μπασίρο Καντέ, ο οποίος και την οδήγησε στην παρθενική της συμμετοχή σε Africa Cup of Nations το 2017. «Η πρώτη μας συμμετοχή στο τουρνουά ήταν αναγνωριστική και για μένα και για τους ποδοσφαιριστές μας. Τώρα έχουμε σαν στόχο να φτάσουμε μέχρι τη φάση των νοκ άουτ, αφού θα έχουμε και περισσότερες εμπειρίες», τα λόγια του 52ρονου προπονητή. Στο τελευταίο φιλικό έχασε από την Αγκόλα με σκορ 2-0.

Πρόταση: Πρώτη αναμέτρηση στο τουρνουά για τις δύο ομάδες, με το Καμερούν να είναι φαβορί, ωστόσο η ομάδα της Γουινέας θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στους κατόχους του τροπαίου. Απόδοση διπλασιασμού (2.0) με το combo 1 & under 3.5 στη Goalbet.